Wat : Zorgprogramma aanleren en volhouden actieve leefstijl
Voor wie : Mensen die kanker hebben of hebben gehad
Door wie : Fysiotherapeut en diëtis
Hoe : Individueel en in een groep
Duur : Drie maanden programma en één terugkom moment in de zesde maand

Inhoud

Wanneer de behandeling van de kanker en de eerste directe gevolgen achter de rug zijn, wordt het vizier weer gericht op de toekomst. Die periode heeft een grote fysieke en mentale impact. Het kan een hele tijd duren voordat het herstel weer optimaal of volledig is. Het kan moeilijk zijn om met gezondheidsproblemen en de angst dat de kanker terugkeert om te gaan.

Het is in ieder geval een grote stap vooruit om te besluiten gezonder te gaan leven door op de voeding te letten en meer te gaan bewegen. Niet iedereen heeft daarbij hetzelfde doel voor ogen en is in staat om hetzelfde te kunnen. Wat iemand ook doet, het leidt tot beter voelen, meer energie en verbetering van de algehele gezondheid en het welzijn. Bovendien versterkt daardoor bij mensen vaak het gevoel dat de controle over het leven terug komt.

Een gezond voedingspatroon en een actieve leefstijl is voor iedereen belangrijk en onderzoek heeft uitgewezen dat een gezonde leefstijl het risico op de terugkeer van kanker kan verlagen. Kortom: het heeft alleen maar voordelen. De fysiotherapeut en diëtist begeleiden naar een gezonde leefstijl. Door de informatie, begeleiding, het doen en het blijven doen worden duurzame resultaten bereikt. Dit programma is voor iedereen die een grote afstand heeft tot een gezonde leefstijl.