Wat : Samenwerken bij kanker
Voor wie : Partners
Door wie : Psycholoog
Hoe : Relatiegesprekken
Hoe vaak : Tien keer

Inhoud

Kanker kan alle emotionele en praktische zaken langdurig uit balans brengen en de communicatie en dagelijkse gang van zaken tussen geliefden behoorlijk verstoren. Wie dit meemaakt heeft vaak behoefte aan houvast en aan een manier om de zaken weer onder controle en in evenwicht te brengen. ‘Samenwerken bij kanker’ helpt hierbij. Het is een nuttige en praktische methode om de gevolgen van kanker beter met elkaar te hanteren.

Wanneer u met deze methode start, gaat u regelmatig bij elkaar zitten om er voor te zorgen dat alles goed blijft lopen en dat alle betrokkenen controle en steun ervaren. U kunt die bijeenkomsten samen doen, u kunt er uiteraard ook andere mensen bij uitnodigen.

‘Samenwerken bij kanker’ heeft duidelijke spelregels en een heldere werkwijze en staat beschreven in het gelijknamige boek dat door een van onze medewerkers werd geschreven en als handleiding wordt gebruikt tijdens deze behandeling.

Tijdens de relatiegesprekken helpt de psycholoog om het samenwerkingsproject op te starten en hij of zij begeleidt u bij de uitvoering ervan. U voert het project thuis uit en bespreekt met de psycholoog hoe het gaat en wat er eventueel anders en beter kan. Tijdens de tien bijeenkomsten is er ook tijd en ruimte om specifieke relatieproblemen te bespreken en met elkaar op te lossen.