Op het gebied van kanker zijn al vele stappen gezet. Onderzoekers hebben dankzij baanbrekende technologieën inmiddels het beste gereedschap tot hun beschikking. De volgende stap is het bijeenbrengen van de allerbeste onderzoekers. Door ze te laten samenwerken, data en interpretaties te delen, vullen zij elkaar aan en versterken ze elkaar in biologische en klinische vraagstukken.

Oncode: kankeronderzoek 2.0

Het is voor het eerst dat een nationaal platform wordt opgericht voor één specifieke ziekte. Oncode Institute brengt de toppers uit het Nederlands kankeronderzoek samen om zo versneld de code van kanker te kraken. Waar Oncode Institute echt een verschil maakt, is de actieve koppeling tussen de fundamentele en klinische kant van onderzoek. Hierdoor kunnen doorbraken effectiever omgezet worden in nieuwe, betaalbare methoden om kanker op te sporen, beter te behandelen en in concrete producten voor de patiënt.

Oncode Institute: toponderzoekers verenigd

Vijf vooraanstaande Nederlandse kankeronderzoekers sloegen de handen ineen om Oncode Institute te realiseren: Hans Bos, René Bernards, Anton Berns, Hans Clevers en Jan Hoeijmakers. Met samenwerking als uitgangspunt bundelen zij de krachten van 560 academische onderzoekers.

Door de onderzoekers een lange termijn financiering te garanderen, kunnen ze zich voor 100% focussen op onderzoek en samenwerking.