Er is geen pasklaar antwoord op de vraag hoe je met kanker kunt leven. Voor iedereen is dat verschillend want elke situatie is uniek. Niet alleen de patiënt krijgt veel te verwerken dat geldt zeker ook voor zijn/haar naasten.

Het Centrum Leven Met Kanker (CLMK) biedt steun aan mensen die de gevolgen van kanker ondervinden. Tijdens een intakegesprek geeft u aan waar u behoefte aan heeft en wordt vastgesteld welke begeleiding daarbij past: kortom MAATWERK.Mensen met kanker beschikken in moeilijke situaties over onvermoede krachten. Ook zij zijn vaak sterker dan ze denken. Toch lukt het niet altijd om op eigen kracht het leven weer goed op te pakken.

Doel:

Het bevorderen van zelfredzaamheid en het hervatten van het dagelijks leven, waarbij bewustwording, acceptatie, fysieke belastbaarheid en het ontwikkelen van welzijn, welbevinden centraal staan.

Zelfredzaamheid:

Zelfmanagement voor is een breed begrip. Deze promo geeft een overview van wat er bij komt kijken en hoopt patienten, zorgverleners en beleidsmakers te inspireren!

Zelfmanagement