Wat : Aanleren en volhouden actieve leefstijl
Voor wie : Mensen die kanker hebben of hebben gehad
Door wie : Fysiotherapeut en diëtist
Hoe : Individueel
Duur : 3 maanden, maximaal 10 contacten

Inhoud

Wanneer de behandeling van de kanker en de eerste directe gevolgen achter de rug zijn, wordt het vizier weer gericht op de toekomst.  Die periode heeft een grote fysieke en mentale impact. Het kan een hele tijd duren voordat het herstel weer optimaal of volledig is en kan het moeilijk zijn om te gaan met gezondheidsproblemen en de angst dat de kanker terugkeert.

Het is in ieder geval een grote stap vooruit om te besluiten gezonder te gaan leven door op de voeding te letten en meer te bewegen. Niet iedereen zal daarbij hetzelfde doel voor ogen hebben en hetzelfde kunnen. Wat iemand ook doet, het helpt om beter te voelen, meer energie te krijgen en de algehele gezondheid en het welzijn te verbeteren. Bovendien krijgen mensen daardoor vaak het gevoel dat de controle over het leven terugkomt.

Een gezond voedingspatroon en een actieve leefstijl is voor iedereen belangrijk maar onderzoek wijst uit dat een gezonde leefstijl het risico op de terugkeer van kanker kan verlagen. Kortom: het heeft alleen maar voordelen. De fysiotherapeut en diëtist coachen naar een gezonde leefstijl. Het programma is voor iedereen geschikt die een professioneel steuntje in de rug kan gebruiken.