Wie: Mammacare consulente
Wanneer: Iedere dinsdagmiddag
Tijd: 13:00 – 17.00 uur
Waarvoor: Onder meer het aanmeten van verschillende prothesen, lingerie en

badkleding, armkousen, compressie beha’s en drukvesten

Bijzonderheden: Geef bij het maken van een afspraak uw beha maat / cupmaat door.

De mammacare consulente is gespecialiseerd in het aanmeten van borst- en deelprothesen én de daarvoor bestemde lingerie en badkleding. Door haar jarenlange ervaring als consulente en specialist, kan Margreet Dik u een goed passende voorziening aanmeten. Dit kan op onze locatie alsook in de privésfeer thuis.

Wij merken dat veel mensen met vragen blijven zitten na een borstoperatie en het effect hiervan op het dagelijkse leven. Daarom vinden wij het belangrijk om goede informatie te verstrekken omtrent de gevolgen van een borstamputatie of een borstbesparende operatie.

U kan bij het Centrum Leven met Kanker terecht  voor:

Ook geeft Margreet informatie over lymfoedeem, bewegingsoefeningen en patiëntenverenigingen.

Aanmeten

U past verschillende modellen prothesen en lingerie om een zo groot mogelijke gelijkenis met de andere borst te creëren in zowel vorm als gewicht. Er is een groot assortiment op voorraad beschikbaar.

Deelprothesen

Bij een borstbesparende operatie is het ook vaak gewenst met een speciale borstprothese de borst weer in vorm te krijgen. Hiervoor zijn deelprothesen verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en diktes. Deze kunnen op de huid worden aangebracht of worden gedragen in een beha. Ook is het mogelijk losse tepelsetjes aan te schaffen.

Vergoeding

Een borst(deel)prothese valt in de wettelijke basisverzekering en wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. U heeft recht op een nieuwe prothese als uw prothese niet meer adequaat is of als de termijn is verstreken welke uw verzekeraar hanteert.

Meestal is dit eens per twee jaar. Bij een eerste verstrekking heeft u een machtiging nodig van de arts of mammacare-verpleegkundige. Voor een herhaling is dit niet nodig.

Voor vragen of bij twijfel, neem te allen tijde contact op met uw zorgverzekeraar.